2014. február 12., szerda

Karfiolkrémleves

Karfiolkrémleves:
Hozzávalók 4 főre:

4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, fél kg karfiol, 1 doboz habtejszín, 100 ml tej, só, fehér őrölt bors, olívaolaj
Elkészítése:
A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk.

http://aprosef.hu/Korianderes_karfiolkrem_leves_fustolt_lazaccal 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése