2014. február 17., hétfő

Tejszínes hagymaleves

Tejszínes hagymaleves:
Hozzávalók:

4 db közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
fél – 1 liter húsleves alaplé (hús leves kockából is lehet készíteni), 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, szerecsendió ízlés szerint, 3 evőkanál liszt, 1 doboz főzőtejszín, ételízesítő
Elkészítése:

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel. Megfűszerezzük és forrás után még 15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
Majd hozzáadjuk a doboz tejszínt és még egyet forralunk rajta.
Frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.
http://www.nosalty.hu/recept/francia-hagymaleves 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése