Hozzávalók:
4 db közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
fél –
Elkészítése:
A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel. Megfűszerezzük és forrás után még 15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
Majd hozzáadjuk a doboz tejszínt és még egyet forralunk rajta.
Frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.
http://www.nosalty.hu/recept/francia-hagymaleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése