Póréhagyma leves:
Hozzávalók (3
főre):
2 nagyobb póréhagyma, 1 duci gerezd fokhagyma,
1 – 2 nagyobb burgonya, 600 ml zöldség alaplé (600 ml vízben megfőzők egy zöldség leveskockát), 1 doboz tejszín,40 g vaj, 2 evőkanál olívaolaj, só, feketebors,
tárkony, őrölt szerecsendió,
2 nagyobb póréhagyma, 1 duci gerezd fokhagyma,
1 – 2 nagyobb burgonya, 600 ml zöldség alaplé (600 ml vízben megfőzők egy zöldség leveskockát), 1 doboz tejszín,
metélő hagyma a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítése:
A póréhagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Egy
lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és
fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a zöldség
alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát,
felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
(Turmixgépben pépesíthetjük a levest és akkor krémlevest kapunk.) Végül hozzákeverjük a tejszínt, tárkonnyal, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, újra forraljuk.
Tipp: A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott főtt tojással.
(Turmixgépben pépesíthetjük a levest és akkor krémlevest kapunk.) Végül hozzákeverjük a tejszínt, tárkonnyal, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, újra forraljuk.
Tipp: A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott főtt tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése