2014. november 7., péntek

Fokhagymás-tejszínes csirkemell

Fokhagymás-tejszínes csirkemell:
Elkészítési idő:
25 perc
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl zsíros tejszín, 1 csipet szerecsendió, egy csapot evőkanálnyi bazsalikom, só, bors, vaj vagy olaj
Elkészítése:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd apró, egységes méretű kockákra. Ha ezzel kész vagy, jó alaposan sózd be, és tedd félre.
A fokhagymákat tisztítsd meg, és készítsd elő a kis lyukú reszelőt.
Egy mélyebb serpenyőben olvassz vajat vagy forrósíts vékony réteg olajat, és kezdd el pirítani benne a húst.

Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, akkor add hozzájuk a fokhagymát, majd őrölj rájuk egy kis borsot.
Ezután keverd át jó alaposan, majd jöhet a tejszín, bele a bazsalikom és a szerecsendió.
Ismét keverd át jó alaposan az egészet, vedd kis lángra, és hagyd még öt percig fortyogni, ügyelve, hogy le ne égjen. Ha ez is letelt, akkor vedd le az egészet a tűzről, és már kész is van.
Tálalás: Rizzsel vagy krumplis körettel. http://www.femina.hu/recept/fokhagymas_tejszines_csirke_recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése