2013. április 4., csütörtök

Erdei gyümölcsleves


Erdei gyümölcsleves:
Hozzávalók:
1 csomag gyümölcs pudingpor és 1 csomag puncs pudingpor
víz
1 nagy doboz tejföl
csipet só
cukor ízlés szerint
fahéj
szegfűszeg
erdei gyümölcsök
Elkészítése:
Egy nagy tejfölt kikeverek egy gyümölcs puding porral és egy puncs puding porral. Felengedem vízzel (kb. 2 liter víz), ízlés szerint teszek bele cukrot és egy csipet sót. Egy fél citromot felkarikázok és beleteszem. És felrakom főni, rakok bele szegfűszeget. Amikor felforrt belerakom a megtisztított erdei gyümölcsöket (eper, szamóca, fekete áfonya, fekete ribizli, szeder, málna) és ha újra felforrt akkor még lehet bele tenni apróra vágott barack befőttet. (lehet bele tenni cseresznyét, körtét, almát. Ha viszont nyers a gyümölcs vagy is nem befőtt, akkor együtt kell felrakni fönni a citrommal.) Fahéjat a legvégén tesszük bele.
Nekem volt itthon egy csomag fagyasztott erdei gyümölcsöm és én együtt tettem fel a citrommal a gyümölcsöket főni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése