2013. április 3., szerda

Kelbimbó főzelék


Kelbimbó főzelék:
Hozzávalók:
4 főre
tisztítva 60 – 70 dkg kelbimbó
50 dkg krumpli
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
egy kis olaj

bors
majoránna
őrölt kömény
1 kis doboz tejföl
Elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a kelbimbókat vágjuk félbe, a hagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra, a krumplit kockázzuk nagyobb darabokra (kb. akkorára, mint a fél kelbimbók).
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymákat csipet sóval és borssal.
  3. Tegyük rá a felezett kelbimbókat, és a krumplit, ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és igény szerint köménnyel, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  5. Ha megfőtt a zöldség, vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és botmixerrel turmixoljuk teljesen simára, majd öntsük vissza a főzőedénybe, és egyszer forraljuk össze (saját magával sűrítjük a főzeléket).
    Majd keverjünk bele egy kis doboz tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése