Kelbimbó főzelék
Kelbimbó főzelék:
Hozzávalók: 4
főre
tisztítva 60 – 70 dkg kelbimbó
50 dkg krumpli
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
egy kis olaj
só
bors
majoránna
őrölt kömény
1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
- Tisztítsuk meg a
zöldségeket, a kelbimbókat vágjuk félbe, a hagymát és a fokhagymát
kockázzuk apróra, a krumplit kockázzuk nagyobb darabokra (kb. akkorára,
mint a fél kelbimbók).
- Az olajon pároljuk üvegesre
a hagymákat csipet sóval és borssal.
- Tegyük rá a felezett
kelbimbókat, és a krumplit, ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és
igény szerint köménnyel, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Fedő alatt főzzük puhára a
zöldségeket.
- Ha megfőtt a zöldség,
vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és botmixerrel turmixoljuk teljesen simára,
majd öntsük vissza a főzőedénybe, és egyszer forraljuk össze (saját
magával sűrítjük a főzeléket).
Majd keverjünk bele egy kis doboz tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése