2013. április 22., hétfő

Paprikás krumpli



Paprikás krumpli:
Hozzávalók: 2 személyre: 6-8 burgonya, 2 vöröshagyma, apróra vágott sertés hús vagy (1 csomag virsli, kolbász), só, bors, pirospaprika, olaj, víz, 1 db paradicsom, 3 répa
A galuskához: 10 dkg liszt, 1 tojás, víz, kevés só
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Megszórjuk borssal, sóval és pirospaprikával. Majd rádobjuk a hagymára a felkockázott húsit vagy a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát, répát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul.
Közben a lisztet egy tálban összekevertem a tojással és annyi vízzel, hogy sűrűbb galuskatészta legyen belőle. Kicsit meg sóztam és kiskanállal beleszaggattam a fövő ételbe, időnként kevertem rajta egyet-egyet, nehogy a galuskák összeragadjanak. És a végén bele teszem az össze vágott paradicsomot. Azért a végén mert elég puha így hamar megfő.
(Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.)
Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése