2013. november 10., vasárnap

Csirke krémleves


Csirke krémleves:
Hozzávalók 4 főre:
10 dkg vaj, csipet gyömbér, 40 dkg csirkemell filé, csipet só, ízlés szerint ételízesítő,
2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, 20 dkg zöldborsó, 

1 csokor petrezselyemzöld, 3 dl tejszín
Elkészítése: A vajat felforrósítjuk. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Sóval, őrölt gyömbérrel fűszerezzük, majd a forró vajon megpirítjuk. Ha megpirult, a csirkemell felét kiszedjük, és félretesszük.
A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A zöldségek felét sós vízben megfőzzük, és tálalásig a félretett hús mellé tesszük. A zöldségek másik felét a szeletelt vöröshagymával, petrezselyemzölddel és a borsóval együtt a csirkéhez adjuk, majd pár percig összepirítjuk. A megfőtt zöldségek levével felengedjük, és tovább főzzük. Mikor a zöldség és a csirkehús puhára főtt, a tejszínt hozzáadva felforraljuk, szükség esetén utána ízesítjük.
A levest bot mixerrel krémmé keverjük (ha nincs, turmixgépbe is tehetjük), és újra felforraljuk.
A félretett csirkemell csíkokat és a zöldséget a krémlevesben tálaljuk.
Petrezselyemzölddel díszíthetjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése