2013. november 7., csütörtök

Sonkás-kolbászos rakott padlizsán


Sonkás-kolbászos rakott padlizsán:
Hozzávalók:

1 db nagyobb padlizsán, 6 db nagy krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 db csípős hegyes paprika (ez elhagyható én pritamin paprikával helyettesítettem mert nem szeretem a csípős ételeket :) , 2 db nagy paradicsom,
5 dkg pizza sonka, 5 dkg parasztkolbász, 10 dkg trappista sajt, 1 dl tejföl, 1 db tojás, só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika, olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Közben a padlizsánt, a paradicsomot és a kolbászt felszeleteljük, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágjuk. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítjuk.
A krumplit megpucoljuk, egy nagy jénaiba kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét. Ráterítjük a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán. Végül beborítjuk paradicsommal, paprikával és kolbásszal. Minden réteget fűszerezünk. Nyakon öntjük a tojással elkevert tejföllel.
Tegyük be a 180 C fokra elő melegített sütőbe, hőlégkeverésesbe. 45 perc elteltével megszórhatjuk a lereszelt sajttal, s tovább sütjük, 5 perc után átkapcsolunk grill fokozatra, és aranybarnára sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése