Mágnás diós pite:
Elkészülési idő:
30 perc, sütés: 45 perc, sütési hőfok: 180°C , sütési
mód: alul – felül sütés
Hozzávalók 6 adaghoz:
Linzer tészta:
45 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, csipet só,
Hozzávalók 6 adaghoz:
Linzer tészta:
45 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, csipet só,
fél db vanília kikapart magjai, reszelt citrom héja és a
leve, 2 db tojás, 25 dkg vaj,
1 db tojás – a rácsok kenéséhez
Töltelék:
8 db tojás, 7 csapott evőkanál porcukor, fél db vanília kikapart magjai, reszelt citrom héja és a leve, 50 dkg darált dió, 30 dkg baracklekvár
8 db tojás, 7 csapott evőkanál porcukor, fél db vanília kikapart magjai, reszelt citrom héja és a leve, 50 dkg darált dió, 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
Linzer
tészta: Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, porcukrot, a vanília kikapart magjait, a tojást, a puha vajat, a citrom reszelt héját, és a kicsavart levével összegyúrjuk a tésztát.
A tészta nagyobbik felét kisodorjuk, és a kivajazott kilisztezett tepsibe tesszük, és eligazgatjuk benne. Megkenjük a lekvárral.
Erre ráöntjük a diós masszát, elegyengetjük rajta.
A kisebbik tésztából rácsokat készítünk a pite tetejére, és felvert tojással lekenjük a rácsokat. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc sütés után 180 fokra letesszük, és még 30 percig sütjük szép piros-barnára. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha már hideg, kockákra szeljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék:
A tojásokat különválasztjuk. A sárgáját a 8 kanál porcukorral, a vanília kikapart magjaival és az 1 citrom reszelt héjával és levével habosra keverjük robotgéppel.
A tojások fehérjét 3 kanál porcukorral kemény habbá verjük.
A darált diót hozzáadjuk a tojássárgájához, és óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérje habot.
http://www.nosalty.hu/recept/magnas-dios-pite-smaragd-konyhajabol
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése