Alj nélküli kapros
- túrós:
Előkészület: 10 perc, Sütés: 60 perc
Előkészület: 10 perc, Sütés: 60 perc
Hozzávalók (8
adaghoz):
A tésztához:1 kg
tehéntúró, 15 dkg vaj (vagy lágy margarin),
5 púpozott evőkanál finomliszt, 2 – 3 evőkanál szárított kapor, 4 db tojás, 1 csipet só,
1 kiskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
A tetejére: 1 kis doboz tejföl (175 g ),
1 evőkanál finomliszt, 1 db tojás
A sütőforma előkészítéséhez: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa
A tésztához:
5 púpozott evőkanál finomliszt, 2 – 3 evőkanál szárított kapor, 4 db tojás, 1 csipet só,
1 kiskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
A tetejére: 1 kis doboz tejföl (
A sütőforma előkészítéséhez: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy
tepsibe öntjük.
Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
Langyosra hűtjük.
Sütési hőfok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése