2014. augusztus 29., péntek

Alj nélküli kapros - túrós

Alj nélküli kapros - túrós:
Előkészület:
10 perc, Sütés: 60 perc
Hozzávalók (8 adaghoz):
A tésztához:
1 kg tehéntúró, 15 dkg vaj (vagy lágy margarin),
5 púpozott evőkanál finomliszt, 2 – 3 evőkanál szárított kapor, 4 db tojás, 1 csipet só,
1 kiskanál szódabikarbóna, fél csomag sütőpor
A tetejére: 1 kis doboz tejföl (175 g), 1 evőkanál finomliszt, 1 db tojás
A sütőforma előkészítéséhez: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük.
Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
Előmelegített sütőben megsütjük (a teteje szép barna lesz).
Langyosra hűtjük.
Sütési hőfok: 180°C, sütési mód: hőlégkeveréses, tepsi mérete: 26 cm  







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése