2014. szeptember 30., kedd

Rakott mexikói üvegtálban

Rakott mexikói üvegtálban:
Előkészület:
10 perc, főzés: 20 perc, sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C,
sütési mód: hőlégkeveréses, tepsi mérete: 30X20X6 cm
Hozzávalók 4 adaghoz:
0,5 kg darált sertéshús, 25 dkg rizs, 45 dkg mexikói keverék (mirelit vegyes zöldség),
fűszer só ízlés szerint, 45 dkg tejföl, 1 db vöröshagyma, só és bors ízlés szerint,
fűszerpaprika ízlés szerint, 5 dkg sajt, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál vaj,
2 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítése:
A rizst bő vízben 1 evőkanál ételízesítővel megfőzzük.
Közben egy másik lángon 1 evőkanál vajon megpároljuk a zöldségkeveréket.
Egy harmadikon pedig 2 evőkanál olajon párolt hagymán elkészítjük a darált husit. A húst fűszerezzük egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve pároljuk úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.
Vajjal kikent üvegtálba őrlünk egy kis színes borsot, rétegezzük a rizst, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst.
A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis négyszínű borssal.
Lekenjük vele egyenletesen a tálba halmozott alapanyagokat, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítjük az egészet.
Előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.
www.nosalty.hu/recept/rakott-mexikoi-uvegtalban




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése