2014. október 9., csütörtök

Tízperces bögrés pillefánk

Tízperces bögrés pillefánk:
Hozzávalók:
A mérce: 2,5 dl-es bögre.
2 púpos bögre liszt
2 tojás

1 csomag sütőpor
2 – 3 evőkanál cukor 

vaníliás cukor vagy vanília kikapart magja ízlés szerint
2 doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) 

De az egy tejföl, egy joghurt, is működik.
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
Két evőkanál segítségével forró és bő olajba szaggatjuk.
A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! :-) És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. 

Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve, házi lekvárral meg kenve lehet tálalni.
www.mindenegybenblog.hu/teszta-felek-receptjei/tizperces-bogres-pillefank#.VCLReJ3h16Q.facebook 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése