2014. október 17., péntek

Tejfölös-pudingos szelet

Tejfölös-pudingos szelet:
Előkészület: 15 perc, főzés 10 perc, sütés 35 - 40 perc, sütési hőfok: 180°C,
sütés módja: alul-felül sütés
Hozzávalók 10 adaghoz:
Tésztához:
40 dkg finomliszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipet só, 25 dkg margarin, 1 db tojás,
10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 evőkanál tejföl
Krémhez:
5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 pohár nagy tejföl, 1 pohár kis tejföl, porcukor a tetejére
Elkészítése:
Krém: 1/2 l tej, 10 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk sütőpapíron és tepsibe tesszük.
Rátesszük a kihűlt pudingot, amihez hozzákevertünk 1 nagy és 1 kis pohár tejfölt. Ízesítjük vaníliás cukorral. Majd kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük, és megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése