2014. december 19., péntek

Rakott bundás kenyér

Rakott bundás kenyér:
Elkészítési idő: 40 perc, 2 főre
Hozzávalók:
6 szelet kenyér, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás, 10 - 15 dkg reszelt sajt, 2 csirkemell filé (bármilyen más hús vagy felvágott, kolbász, virsli is jó), 2 fej vöröshagyma, só, bors, vaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a csirkemell filét felcsíkozzuk.
A csirkemellet egy serpenyőben vajon fehéredésig pirítottam.
A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Erre tesszük a vajon megdinsztelt csirkemellet, a hagyma felét és kevés sajtot.
A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a masszánkban, a tálban lévőre rétegezzük és ha maradt a tejfölös tojásból, azt mind ráöntjük a kenyérre. Megszórjuk a hagymával, sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése