2014. december 19., péntek

Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke:
Elkészítési idő: 30 perc, 2 főre
Hozzávalók:
400 g csirkemell, 6 evőkanál olívaolaj, 1 sárgarépa, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 200 g kínai káposzta - kínai kel, 500 g paradicsomlé, 3 evőkanál szójaszósz, ketchup, só, őrölt bors, gyömbérpor
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát.
Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés ketchupot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral.
A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.
http://receptneked.hu/szarnyas/szecsuani-csirke-2/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése