Szecsuáni csirke:
Elkészítési idő:
30 perc, 2 főre
Hozzávalók:
400 g
csirkemell, 6 evőkanál olívaolaj, 1 sárgarépa, 2 paprika, 2 vöröshagyma, 200 g kínai káposzta - kínai
kel, 500 g
paradicsomlé, 3 evőkanál szójaszósz, ketchup, só, őrölt bors, gyömbérpor
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk,
megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd
kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott
répát, paprikát, hagymát, káposztát.
Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet,
kevés ketchupot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral.
A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba,
összeforraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.
http://receptneked.hu/szarnyas/szecsuani-csirke-2/
Főtt rizzsel tálaljuk.
http://receptneked.hu/szarnyas/szecsuani-csirke-2/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése