2015. január 23., péntek

Mézeskalács kenyér

Mézeskalács kenyér:
Hozzávalók:

40 dkg liszt, 15 dkg méz, 10 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál fahéj, 2 teáskanál vaníliás cukor, aszalt sárgabarack kockára vágva (ha nincs otthon lehet bele más aszalt gyümölcsöt tenni vagy apróra vágott diót), 4 dl tej, 2 teáskanál sütőpor, csipet só. (lehet kész mézeskalács fűszerkeveréket is tenni a süteménybe)
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd a felmelegített mézet és a tejet is hozzáadjuk, végül az aszalt sárgabarackot. Vajazott, lisztezett sütőformába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Rácson hűtjük.
Gluténmentesen is, és mézpótló diabetikus édességgel, édesítővel is készíthető, az arányok ugyanezek.
Ezt a receptet Gabi barátnőmtől kaptam :)
http://aprosef.hu/holland_mezeskalacs_sutemeny_recept 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése