Sárgabarackos
clafoutis (francia édesség):
Hozzávalók:
Az eredeti recept meggyel készül. De itt barackot használ. Palacsinta tészta: 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 db tojás, 3 dl tej, csipet só, egy kis vanília aroma, 10 db kopasz barack. Egy kis vaj a tál kikenésére.
Elkészítése:
Az eredeti recept meggyel készül. De itt barackot használ. Palacsinta tészta: 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 db tojás, 3 dl tej, csipet só, egy kis vanília aroma, 10 db kopasz barack. Egy kis vaj a tál kikenésére.
Elkészítése:
A palacsinta tészta alapanyagait beledobom egy turmix gépbe,
a lisztet, cukrot, sót, tejet, tojást és végül egy kis vanília aromát ezt össze
turmixólom. Majd fogok egy hő álló edényt, amit alaposan kivajaztam. Öntök bele
egy kis palacsinta tésztát és az egészet beteszem
180°C-ra előmelegített sütőbe és pár percig sütőm hogy, egy kicsit összeálljon a tészta. Közben felszeletelem a barackokat. Majd beleteszem a tésztára a barackot, rá öntöm a maradék tésztát és kb. fél óra alatt 180°C-on megsütöm az egészet. Majd langyosan egy kis porcukorral megszórva a tetején tálaljuk.
180°C-ra előmelegített sütőbe és pár percig sütőm hogy, egy kicsit összeálljon a tészta. Közben felszeletelem a barackokat. Majd beleteszem a tésztára a barackot, rá öntöm a maradék tésztát és kb. fél óra alatt 180°C-on megsütöm az egészet. Majd langyosan egy kis porcukorral megszórva a tetején tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése