2013. augusztus 6., kedd

Medvehagymás túrós pogácsa



Medvehagymás túrós pogácsa:
Hozzávalók – 4 főre:
50 dkg túró, 80 dkg liszt, 2 tojás, 1 pohár tejföl, 2,5 g élesztő, 1,5 dl tej, 10 dkg medvehagyma (szárított vagy friss), csipet cukor, 2 kiskanál só, 2 evőkanál zsír, kevés olaj
Előkészület: 20 perc Sütés: 20 perc
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral és 2 kanál lisztel felfuttatjuk.
A túrót összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval, 1 db tojással és tejföllel, baromfizsírral. (Mindez szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor nehezebben fog megkelni a tésztánk, és nehezebb lesz a tésztánk).
A liszthez hozzákeverjük a túrós masszát, ha megkívánja a tészta akkor gyúrhatunk még bele lisztet vagy tejfölt, attól függ milyen liszttel dolgozunk. (Én BL55-öset használok.)
Mindezt jól összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát kapunk, a végén gyúrunk még hozzá kb. 2 ek olajat, így nem ragad a kézhez, sem a tál falához.
2 cm vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd zsírpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben kb. 1 órán át kelesztjük.
Előmelegített forró sütőben sütjük kb. 10 percig, hogy kérget kapjon, így nem szárad ki a pogácsa, majd kisebb fokozaton kb. 10 percig aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés  
http://www.nosalty.hu/recept/medvehagymas-turos-pogacsa  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése