2013. augusztus 19., hétfő

Rakott burgonyás-cukkinis egytálétel


Rakott burgonyás-cukkinis egytálétel:
Előkészület:
10 perc, Sütés: 40 perc
Hozzávalók (4 főre): 3 szem burgonya, 1 db cukkíni, 15 dkg füstölt kolbász,
10 dkg bacon, 2 szál újhagyma vagy 1 fej lilahagyma, 1 sárga paprika, 10 dkg sajt,
4 tojás, kis csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl tej, só, bors, szerecsendió, majoránna, pirospaprika, vaj a sütőforma kikenéséhez 
Elkészítése:
A burgonyát és a cukkínit vékony karikákra vágjuk.
A sütőformát kivajazzuk, majd szépen elrendezve, belerakosgatjuk a burgonyát és a cukkinit. (Nekem 3 sor lett a formában.) Közben enyhén sózzuk a sorokat.
A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk. Ezeket rátesszük a burgonyás-cukkínis sorok tetejére.
A tojásokat egy tálban felverjük, majd az összes fűszert, a tejet és a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Ezt a tojásos keveréket ráöntjük. Végül a tetejére rendezzük a csíkokra vágott bacon szalonnát, és rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Előmelegített sütőben sütjük. A sütést alufólia nélkül kezdjük, majd 10 perc után fedjük le alufóliával az edényt. Az utolsó 10 percben ismét vegyük le az alufóliát, hogy a teteje szépen megpirosodjon.
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
(http://www.nosalty.hu/recept/rakott-burgonyas-cukkinis-egytaletel





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése