2013. augusztus 17., szombat

Túrós pite



Túrós pite:
Hozzávalók (8 főre):
Tésztához:
50 dkg liszt, 34 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 0,7 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 2 db tojás, 1 csipet só
Töltelékhez: 60 dkg félzsíros tehéntúró, 22 dkg porcukor, 3 evőkanál búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg vaj, 6 dkg mazsola
A tészta kenéséhez: 1 db tojás
Előkészület: 40 perc, Sütés: 35 perc
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat és a cukros, élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A túrót villával áttörjük.
A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Az én tepsim mérete : 28x38 cm.
A tepsit kikenjük margarinnal és kibéleljük az egyik kinyújtott tésztalappal.
Rákenjük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
Megkenjük a kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk.
200 C°-ra előmelegített sütőben alsó- felső  sütési módon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
http://www.nosalty.hu/recept/turos-pite-2


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése