2013. október 29., kedd

Diós - kávés pite



Diós – kávés pite:
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 db tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 
1 késhegynyi só, 1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez: 5 db tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál kávé, 15 dkg darált dió
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát kétfelé osztjuk.
A töltelékhez valókat összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
Az egyik tésztát kisodorjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, ráöntjük a tölteléket, és rátesszük a másik kisodort tésztát is.
Villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
sütési hőfok: 200°C, sütési idő 40 perc
sütési mód: alul-felül sütés
(http://www.nosalty.hu/recept/dios-kaves-pite





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése