Tejszínes
borsófőzelék:
Elkészítési idő: 5 – 15 perc
Hozzávalók (2 adaghoz): 40 dkg zöldborsó (mirelit vagy konzerves),3 dl főzőtejszín (de 30 %-os
habtejszínnel is finom), 1 – 2 evőkanál liszt, ételízesítő ízlés szerint, cukor
ízlés szerint
Elkészítése: A borsót fagyott állapotban2 dl
sós lobogó vízben 5 – 6 percig főzzük, közben ízlés szerint ételízesítőt
szórunk rá. Ha konzerves borsót használunk akkor elég 1 – 2 percig főzni. Ha a
borsó már puha, hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. További 5
– 6 percig főzzük, vagy addig, amíg a kedvünk szerinti sűrűséget el nem éri és
egy kis cukorral ízesíthetjük még.
Virslivel, tükör tojással, pörkölthússal tálaljuk.
Elkészítési idő: 5 – 15 perc
Hozzávalók (2 adaghoz): 40 dkg zöldborsó (mirelit vagy konzerves),
Elkészítése: A borsót fagyott állapotban
Virslivel, tükör tojással, pörkölthússal tálaljuk.
http://www.nosalty.hu/recept/tejszines-borsofozelek-zoldborsofozelek-5
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/05/zsenge-zoldborsofozelek.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése