2014. március 22., szombat

Tejszínes borsófőzelék

Tejszínes borsófőzelék:
Elkészítési idő:
5 – 15 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
40 dkg zöldborsó (mirelit vagy konzerves), 3 dl főzőtejszín (de 30 %-os habtejszínnel is finom), 1 – 2 evőkanál liszt, ételízesítő ízlés szerint, cukor ízlés szerint
Elkészítése: A borsót fagyott állapotban 2 dl sós lobogó vízben 5 – 6 percig főzzük, közben ízlés szerint ételízesítőt szórunk rá. Ha konzerves borsót használunk akkor elég 1 – 2 percig főzni. Ha a borsó már puha, hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. További 5 – 6 percig főzzük, vagy addig, amíg a kedvünk szerinti sűrűséget el nem éri és egy kis cukorral ízesíthetjük még.
Virslivel, tükör tojással, pörkölthússal tálaljuk.




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése