2014. október 9., csütörtök

Rántott tök

Rántott tök:
Hozzávalók:

1 db nagyobb főzőtök
ételízesítő
2 – 3 db tojás 

liszt
zsemlemorzsa 

sütéshez: olaj
Elkészítése: 

A tököt először pucold meg, vágd ketté, a magjait szedegesd ki, majd karikázd fel. 
Végy elő egy tálat, a felkarikázott tököt szórd meg ételízesítővel és tedd benne félre körülbelül negyed órára. Ha ez letelt, a karikákat csepegtesd le, majd kezdődhet a panírozás.
A tökkarikákat forgasd át a lisztben, aztán a tojásban és végül a zsemlemorzsában is, majd forró olajban süsd át mindkét oldalát és konyhai papírtörlőre szedd ki hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.
Főzelékekhez nagyon jó köret, de magában is nagyon finom 
majonézzel vagy kapros mártással tálalva.
Tipp: Ha van otthon szezámmag azt is lehet bele keverni a zsemlemorzsába. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése