Rántott tök:
Hozzávalók:
1 db nagyobb főzőtök
ételízesítő
2 –
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
Elkészítése:
A tököt először pucold meg,
vágd ketté, a magjait szedegesd ki, majd karikázd fel.
Végy elő egy tálat, a
felkarikázott tököt szórd meg ételízesítővel és tedd benne félre körülbelül
negyed órára. Ha ez letelt, a karikákat csepegtesd le, majd kezdődhet a
panírozás.
A tökkarikákat forgasd át a lisztben, aztán a tojásban és végül a
zsemlemorzsában is, majd forró olajban süsd át mindkét oldalát és konyhai papírtörlőre szedd ki hogy lecsöpögjön róla a felesleges
olaj.
Főzelékekhez nagyon jó köret, de magában is nagyon finom majonézzel vagy kapros mártással tálalva.
Tipp: Ha van otthon szezámmag azt is lehet bele keverni a zsemlemorzsába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése