2014. október 17., péntek

Spenótos - sajtos tészta

Spenótos - sajtos tészta:
Előkészület: 15 perc, főzés: 10 perc, sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók 4 adaghoz:
45 dkg fagyasztót spenót, ízlés szerint vegeta, 1 kis doboz főzőtejszín, 2 evőkanál liszt,
3 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg orsó tészta, só ízlés szerint, egy kis olaj,
15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott spenótot beleteszem egy lábosba engedek hozzá egy kis vizet.
Fedő alatt hagyom kiengedni.
Rántás: A vajat egy másik edényben felmelegítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymákat, 2 evőkanál lisztet, felöntjük a főzőtejszínnel és csomómentesre keverjük.
A rántást a spenóthoz öntjük és kb. 5 percig főzzük még folyamatos kevergetés mellett.
Enyhén sós - olajos vízben megfőzzük az orsó tésztát.
Ha megfőtt a tészta, leszűrjük és összeforgatjuk a spenóttal. Egy tűzálló tálba borítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben a sajtot rásütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése