Spenótos - sajtos tészta:
Előkészület: 15 perc, főzés: 10 perc, sütés: 15 perc, sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók 4 adaghoz:
45 dkg fagyasztót spenót,
ízlés szerint vegeta, 1 kis doboz főzőtejszín, 2 evőkanál liszt,
3 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg orsó tészta, só ízlés szerint, egy kis olaj,
15 dkg reszelt sajt
3 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg orsó tészta, só ízlés szerint, egy kis olaj,
15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A fagyasztott spenótot
beleteszem egy lábosba engedek hozzá egy kis vizet.
Fedő alatt hagyom kiengedni.
Rántás: A vajat egy másik edényben felmelegítjük, rádobjuk a
zúzott fokhagymákat, 2 evőkanál lisztet, felöntjük a főzőtejszínnel és
csomómentesre keverjük.
A rántást a spenóthoz öntjük
és kb. 5 percig főzzük még folyamatos kevergetés mellett.
Enyhén sós - olajos vízben
megfőzzük az orsó tésztát.
Ha megfőtt a tészta, leszűrjük
és összeforgatjuk a spenóttal. Egy tűzálló tálba borítjuk, megszórjuk a reszelt
sajttal és forró sütőben a sajtot rásütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése