2013. március 31., vasárnap

Tejes pite



Tejes pite:
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 l zsírosabb tej
1 csipet só
vaj ( a tepsi kikenéséhez)
baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen elkeverjük. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 180 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe. Ha túlzottan pirul a teteje sütés közben, fedjük le fóliával vagy sütőpapírral és úgy folytassuk a sütést. Baracklekvárral, tejszínhabbal  tálaljuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése