2013. szeptember 6., péntek

Gombás tejfölös sertésragu dödöllével



Gombás tejfölös sertésragu:
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 1 nagy doboz tejföl,
1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál petrezselyem,
2 evőkanál morzsolt majoranna, ízlés szerint ételízesítő, 2 kis konzerv gomba, egy kis olaj
Elkészítése: A hagymát felkockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. 
A sertéscombot felszeleteljük, majd kis kockára vágjuk és hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Apróra vágjuk a gombát és a húshoz adjuk a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a majorannából 1 evőkanálnyit. Összekeverjük, és felöntjük a gomba levével ha van neki. Ha nincs felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje a húst. Nagyjából egy órán át főzzük, az elfőtt vizet rendszeresen pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult, hagyjuk elfőni a vizet úgy, hogy besűrűsödjön a szaft.
Ezután belekeverjük a tejfölt. Hozzáadjuk a másik evőkanál morzsolt majorannát. Még 10 percig együtt főzzük.
Tálalhatjuk dödölével vagy főtt tésztával – például pennével – és citromkarikával.   
(http://www.youtube.com/watch?v=CNI0r-0oDlE


Dödölle:
Hozzávalók:
8 db krumpli, kb. 30 dkg liszt, só, bors, vöröshagyma
Elkészítése: A krumplit meghámozom, megmosom és felkarikázom. Felteszem főni annyi vízben, hogy éppen ellepje és megsózom egy kicsit.
Közben megpirítjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát.
Mikor a burgonya megfőtt, vízzel együtt összetörjük. Tűzről nem vesszük le. Teszünk bele még egy kevés sót, borsot és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy a massza kemény legyen.
A burgonya masszából olajos kanállal szaggatjuk bele az előre megpirított hagymába. És a serpenyőben együtt megpirítjuk.
Főétellel lehet tálalni pl. különböző ragukkal, tokányokkal. 
(http://www.nosalty.hu/recept/tal-dodolle)
(http://www.youtube.com/watch?v=DHVNoN8pKpE









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése