Sajtos cukkini
golyók:
Hozzávalók 4 adaghoz:
Golyókhoz:
1 db közepes cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg), 1 kávéskanál só, 1 csipet bors, 1 kávéskanál fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma – én fokhagyma port raktam bele), 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál zsemlemorzsa
Hozzávalók 4 adaghoz:
Golyókhoz:
1 db közepes cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg), 1 kávéskanál só, 1 csipet bors, 1 kávéskanál fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma – én fokhagyma port raktam bele), 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag
3 evőkanál liszt, 2 db tojás, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag
Sütéshez:
6 dl olaj
6 dl olaj
Elkészítése:
Golyókhoz:
Golyókhoz:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van
neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Én nem magoztam ki mert, nagyon pici
volt a magja és puha.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük,
és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két
tenyerünk között. (17 db lett.)
Panírozáshoz:
Panírozáshoz:
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a
szezámmag kerül.
A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Sütéshez:
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Fogyasztható magában vagy egy kis fokhagymás-tejfölös
mártogatós társaságában vagy krumplipürével.
http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-cukkinigolyok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése