2015. augusztus 6., csütörtök

Lángos



Lángos:
Ez egy pizza tészta recept eredetileg amit Rolitól kaptam.
Tészta:
4 bögre liszt (mérő a pöttyös bögre), 1 1/3 bögre langyos víz, 2/3 kockaélesztő,
csipet cukor, egy teáskanálnyi, só, 5 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lisztet egy dagasztó tálba öntöm, a közepébe egy kis lyukat készítek ebbe beleszórom a cukrot és a sót, beleöntöm a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Letakarom és meleg helyre teszem 5 – 10 percig. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntöm az olajat és lágy tésztát gyúrok. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük a lángost. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
A lángos frissen a legjobb, jó sok tejföllel! A receptben az a legjobb, hogy a tésztát napokig tárolhatjuk a hűtőben, így mindig frissen süthetünk finom lángost a szeretteinknek.

Lángos:
Hozzávalók:

1 kg liszt 3 dkg élesztő 5 dl tej 2 dl zsíros tejföl fél evőkanál só olaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tejfölt és az élesztős tejet egy tálba tesszük, jól összegyúrjuk, letakarjuk és 40 percen át pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk. A maradék tésztát olajjal átkent fóliában 2-3 napon át hűtőszekrényben tarthatjuk, így mindig csak annyit kell sütnünk, amennyi elfogy. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése