2015. augusztus 7., péntek

Tejfölös - sajtos pogácsa



Tejfölös – sajtos pogácsa:
Hozzávalók (kb. 1 kg pogácsához)
Tésztához:

70 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2,5 dkg friss élesztő, 2 csapott evőkanál só,
2 db tojássárgája, 1 dl 1,5%-os tej, 25 dkg tejfől
Tetejére:
1 db tojás, reszelt sajt, lehet még rá tenni szezámmagot és köménymagot is
Elkészítése:
Felfuttatom az élesztőt. Majd a tészta hozzávalóit egy dagasztótálba mérem és összegyúrom. 1 órahosszát kelesztem a tésztát.
Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom.
Pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatom.
Sütőpapírra teszem, a tetejét lekenem tojással, megszórom sajttal és az előmelegített tepsibe teszem. 180 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
http://aprosef.hu/tejfolos_pogacsa_recept






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése