Gesztenyés keksz szalámi:
Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 40 dkg kristálycukor, 10 dkg kakaópor,
25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, rum vagy rumaroma ízlés szerint,
Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 40 dkg kristálycukor, 10 dkg kakaópor,
25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg puha vaj, rum vagy rumaroma ízlés szerint,
kb. fél dl tej, vagy annyi, hogy formálható legyen a
massza
kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítése:
A cukrot 2 dl vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a rumot, kakaóport és vajat. Ha minden hozzávaló elolvadt, a darált kekszre öntjük és jól összedolgozzuk.
A cukrot 2 dl vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a rumot, kakaóport és vajat. Ha minden hozzávaló elolvadt, a darált kekszre öntjük és jól összedolgozzuk.
1 – 2 percet hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a
gesztenye masszát is. A többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nekem a végén fél dl
tej kellett, hogy formálható legyen a massza.
A masszát osszuk ketté, és formáljunk hengert belőlük,
majd hempergessük kókuszreszelékbe.
Tegyük 1 órára hűtőbe, és utána szeletelhetjük.
Szobahőmérsékleten finom puha lesz.
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=36699982
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=36699982
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése