2015. augusztus 6., csütörtök
Sült fagyi
Sült fagyi:
Tészta hozzávalói:
6 tojás, 6 púpozott evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt,
1 kiskanál sütőpor
Hab hozzávalói:
3 tojásfehérje, pár csepp citromlé, 3 evőkanál cukor
1 liter fagyi
Tészta elkészítése:
A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük.
A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzáadjuk a tojásos porcukros masszához.
A sütőpapírral kibélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokra mérsékeljük a sütőt.
Öt perc elteltével tovább csökkentjük 175°C-ra. Ezután 10 percig sütjük még. Tűpróba.
Majd hagyjuk kihűlni.
Hab elkészítése:
A 3 tojásfehérjéből, pár csepp citromléből és 3 evőkanál cukorból kemény habbot verünk a robotgéppel.
Sült fagyi összeállítása:
A piskótatésztából kivágunk egy téglalap alakot. Rá tesszük a fagyit és a maradék piskótatésztával befedjük. Majd a habbot rákenjük és 10 perc alatt rásütjük 180°C-on.
http://www.nosalty.hu/recept/sult-fagyi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése