Diókrémes piskóta:
Hozzávalók:
Piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál cukor, fél citrom reszelt héja, csipet só, vanília aroma,
fél csomag sütőpor, 5 evőkanál liszt
Diókrémhez: 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált dió,
1 evőkanál rum
Hozzávalók:
Piskótához: 5 db tojás, 5 evőkanál cukor, fél citrom reszelt héja, csipet só, vanília aroma,
fél csomag sütőpor, 5 evőkanál liszt
Diókrémhez: 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált dió,
1 evőkanál rum
Elkészítése:
1. Az 5 tojássárgáját, 5 evőkanál cukorral, fél citrom reszelt héjával és egy kis vanília aromával habosra keverem.
1. Az 5 tojássárgáját, 5 evőkanál cukorral, fél citrom reszelt héjával és egy kis vanília aromával habosra keverem.
2. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem, majd adok hozzá egy
csipet sót.
3. Az 5 kanál lisztet összekeverem fél csomag sütőporral.
Az 1 + 2 + 3 –as keveréket összedolgozom. Egy formát ki vajazok és ki lisztezek, bele öntöm a masszát és 25 – 30 perc alatt 160°C-on meg sütöm. (Nekem légkeveréses sütőm van. Ha más milyen sütőben sütitek akkor magasabb hőfokon kell sütni!) Tilos ki nyitni sütés közben a sütő ajtaját.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk (bár ez függ a forma alakjától is), és megkenjük a krémmel. A tetejét mindenki ízlése szerint díszítse.
Az 1 + 2 + 3 –as keveréket összedolgozom. Egy formát ki vajazok és ki lisztezek, bele öntöm a masszát és 25 – 30 perc alatt 160°C-on meg sütöm. (Nekem légkeveréses sütőm van. Ha más milyen sütőben sütitek akkor magasabb hőfokon kell sütni!) Tilos ki nyitni sütés közben a sütő ajtaját.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk (bár ez függ a forma alakjától is), és megkenjük a krémmel. A tetejét mindenki ízlése szerint díszítse.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése