Lecsós virsli
tarhonyával:
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya, 3 - 4 bögre víz, 1 db leveskocka, ízlés szerint só, üveges lecsó
(vagy 6 db paradicsom és 5 db pritamin
paprika), kevés olaj, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, 3 – 4 pár virsli
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű (Pl. 1 bögre
tarhonya, 2 bögre víz) forró vízzel (leveskockás) felengedjük, sózzuk és fedő
alatt lassú tűznél megpároljuk.
Közben a lecsós alapot is „feldobjuk”. Két szép fej vöröshagymát meg pucolunk, kis kockára vágva kevés olajban megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felengedjük. Nagy lángon főzzük.
1. Ha friss zöldségeket teszünk bele, amikor a paradicsom szétfőtt, akkor adjuk hozzá a pritamin paprikát, amit előzőleg feldaraboltunk, sózzuk és készre főzzük. Közben 3 – 4 pár virsli bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, és a lecsóhoz adjuk. Még egy rottyantás és elkészült. Tarhonyával tálaljuk.
Közben a lecsós alapot is „feldobjuk”. Két szép fej vöröshagymát meg pucolunk, kis kockára vágva kevés olajban megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felengedjük. Nagy lángon főzzük.
1. Ha friss zöldségeket teszünk bele, amikor a paradicsom szétfőtt, akkor adjuk hozzá a pritamin paprikát, amit előzőleg feldaraboltunk, sózzuk és készre főzzük. Közben 3 – 4 pár virsli bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, és a lecsóhoz adjuk. Még egy rottyantás és elkészült. Tarhonyával tálaljuk.
2. Ha
üveges lecsót használunk akkor csak rá öntjük a hagymára, kicsit melegítünk
rajta, a feldarabolt virslit hozzá adjuk, még egy rottyantás és elkészült.
Tarhonyával összekeverve tálaljuk.
(http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=33768775)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése