2013. szeptember 7., szombat

Diós diókrémes szelet



Diós diókrémes szelet:
Előkészület:
20 perc, Sütés: 25 perc
Hozzávalók 5 főre:
A tésztához:
10 dkg margarin, 1 bögre cukor, 15 dkg darált dió, 2 db tojás, 1 bögre liszt,
3 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, csipet só
A krémhez: 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió,
2 evőkanál rum
A tetejére: 10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Majd beledolgozzuk a tojásokat és a többi hozzávalót is.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kikenünk, lisztezünk, és megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróba!
Ha készen lett, megvárjuk, még kihűl, ezalatt elkészítjük a krémet.
A diókrémhez a puha margarint a kétféle cukorral kikeverjük. Akkor jó, ha a cukor felolvadt benne. Ezután kerül bele a dió és a rum.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Csokimázzal leöntjük a tetejét.
sütési hőfok: 165°C
sütési mód: hőlégkeveréses




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése