2013. szeptember 18., szerda

Paradicsomos húsgombóc



Paradicsomos húsgombóc:
Hozzávalók 8 adagra:
A húsgombóchoz:
500 g sertés darált hús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db tojás,
100 g rizs (száraz), só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
A gombóc főzéséhez: víz, 1 db zöldségleves kocka
A paradicsom szószhoz: 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál liszt, 160 g sűrített paradicsom, cukor, só, őrölt fekete bors
Elkészítése: A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle vizes kézzel.
Bő vízbe, amibe teszünk, 1 leveskockát feltesszük főzni. 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez alatt puhára fő.
Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki.
Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval, borssal. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése