Paradicsomos
húsgombóc:
Hozzávalók 8
adagra:
A húsgombóchoz: 500 g sertés darált hús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db tojás,
A húsgombóchoz: 500 g sertés darált hús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db tojás,
100 g
rizs (száraz), só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
A gombóc
főzéséhez: víz, 1 db zöldségleves kocka
A paradicsom szószhoz: 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál liszt, 160 g sűrített paradicsom,
cukor, só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej
hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól
összekeverjük és gombócokat formázunk belőle vizes kézzel.
Bő vízbe, amibe teszünk, 1 leveskockát feltesszük főzni. 1
órát főzzük lassú tűzön. Ez alatt puhára fő.
Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét
felhasználjuk, ne öntsük ki.
Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk
(rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés
mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük
kicsi cukorral, sóval, borssal. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése