2014. július 8., kedd

Zöldborsóleves csurgatott tésztával


Zöldborsóleves csurgatott tésztával:
Hozzávalók (4 adaghoz):
1 db közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 20 dkg konzerv vagy fagyasztót zöldborsó, 3 db közepes sárgarépa, 15 dkg fagyasztott vagy friss karfiol,
2 db leveskocka, 1 teáskanál piros aranykrém, ízlés szerint szárított lestyán,
1 csokor friss vagy szárított petrezselyem, víz, 1 db tojás, 1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, karfiolt, zöldborsót (ha a zöldborsó konzerves akkor megvárjuk hogy, a répa és a karfiol megpuhuljon és csak utána adjuk hozzá), tovább pároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, paprikakrémet és a lestyánt. Puhára pároljuk. A petrezselymet felaprítjuk, beletesszük. A tojást a liszttel összekeverjük, és villa segítségével a forrásban lévő levesbe belecsurgatjuk.
http://www.nosalty.hu/recept/zoldborsoleves-csurgatott-tesztaval 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése