2014. július 23., szerda

Rakott zöldség darált hússal

Rakott zöldség darált hússal:
Előkészület:
15 perc, Párolás: 45 perc, Sütés 30 perc
Sütési hőfok: 225°C, Sütési mód: alul – felül sütés
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 db piros kaliforniai paprika,
1 db sárga kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
5 dkg sűrített paradicsom, 50 dkg darált pulykahús (én marhahúst használtam),
1 evőkanál ketchup, olívaolaj a pároláshoz, só és bors ízlés szerint, bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint,
10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál vaj (a jénai kikenéséhez)
1.      Elkészítése:
Minden zöldséget karikára vágunk (cukkini, padlizsán, paprika, hagyma).
2.                              Először a cukkinit kevés olajon megpároljuk, külön tányérra tesszük. A padlizsánt is kevés olajon megpároljuk, majd azt is másik tányérra tesszük (vagy egy nagy tányér esetén az egyik felére rakjuk a cukkinit, a másik felére a padlizsánt).
3.                              Következik a paprika és a hagyma, ezt együtt tesszük bele a wokba, és ezt is megpároljuk. Ha kész, félretesszük.
4.                              A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot valamint sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük.
5.                              Előkészítünk egy jénai tálat, kivajazzuk. Soronként belehelyezzük a cukkini felét, rá a padlizsán felét, majd a paradicsomos hús felét. Majd újra a maradék cukkinit, padlizsánt és a paradicsomos húst soronként. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát-hagymát.
6.                              A sütőt előmelegítjük, a jénaira alufóliát rakunk, és berakjuk a sütőbe kb. 10-20 percre (sütőtől függően). Én kb. 20 percig hagytam még így.
7.                              Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, majd reszelt sajtot szórunk rá (diétázóknak zsírszegény), majd alufólia nélkül visszarakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz egy kis barnás színe.
Köretként barna rizzsel tálalható, magában is nagyon finom.
http://www.nosalty.hu/recept/rakott-zoldseg-daralt-hussal-dietasan 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése