2014. július 13., vasárnap

Joghurtos kuglóf



Joghurtos kuglóf:
Teljes elkészülési idő: 75 perc
Hozzávalók (1 db-hoz – 8 szeletes):
4 db tojás, egy csipet só, 10 g vaníliás cukor,
300 g kristálycukor, 130 ml étolaj, 140 g natúr joghurt, 300 g liszt, 12 g sütőpor,
100 g tortadara – csokoládés (én darált dióval helyettesítettem)
Elkészítése:
Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot.
Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az olajat. A natúr joghurtot is belekavarjuk. Ezek után pedig a liszttel elvegyített sütőport, majd pedig a tortadarát (vagy darált diót) is a masszához keverjük. Egy kuglófformát vajjal kikenünk, liszttel behintjük és a masszát beletöltjük. 180 C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára és porcukorral megszórva kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése