2014. július 27., vasárnap

Nyári darált húsos rakott rizs



Nyári darált húsos rakott rizs:
Előkészület:
15 perc, Párolás: 45 perc, Sütés 30 perc, Főzés: 10 perc
Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók 4 adaghoz: 
1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 3 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 
3 evőkanál sűrített paradicsom, 50 dkg darált marhahús, 2 evőkanál ketchup, olívaolaj a pároláshoz, 
só és bors ízlés szerint, bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint, 20 dkg rizs, vegeta,
10 dkg reszelt sajt (a tetejére)
Elkészítése: 
Megmossuk a rizst, majd feltesszük főni egy lábosba a legmagasabb fokozaton, úgy hogy a víz teljesen ellepje. Amikor a víz elforrt a rizsről, teszünk rá egy fedőt, a gázt levesszük a legkisebb fokozatra és további 10 percig főzzük még.
Karikára vágjuk a zöldségeket (paprikát, lila hagymát, fokhagymát). Majd kevés olajon megpároljuk és egy külön tányérra tesszük.
A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot valamint sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük.
A húsos keveréket összekeverjük a főtt rizzsel. Beletesszük egy jénaiba. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát és a hagymát. Rászórjuk a reszelt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz egy kis barnás színe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése