Nyári darált húsos
rakott rizs:
Előkészület: 15 perc, Párolás: 45 perc, Sütés 30 perc, Főzés: 10 perc
Előkészület: 15 perc, Párolás: 45 perc, Sütés 30 perc, Főzés: 10 perc
Sütési hőfok: 180°C
Hozzávalók 4 adaghoz:
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 db
piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 3 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sűrített paradicsom, 50 dkg darált marhahús, 2 evőkanál ketchup, olívaolaj a pároláshoz,
só és bors
ízlés szerint, bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint, 20 dkg rizs, vegeta,
10 dkg reszelt sajt (a tetejére)
Elkészítése:
10 dkg reszelt sajt (a tetejére)
Elkészítése:
Megmossuk a
rizst, majd feltesszük főni egy lábosba a legmagasabb fokozaton, úgy hogy a víz
teljesen ellepje. Amikor a víz elforrt a rizsről, teszünk rá egy fedőt, a gázt
levesszük a legkisebb fokozatra és további 10 percig főzzük még.
Karikára vágjuk a zöldségeket (paprikát, lila hagymát, fokhagymát). Majd kevés olajon megpároljuk és egy külön tányérra tesszük.
Karikára vágjuk a zöldségeket (paprikát, lila hagymát, fokhagymát). Majd kevés olajon megpároljuk és egy külön tányérra tesszük.
A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a
sűrített paradicsomot, a ketchupot valamint sózzuk, borsozzuk, majd
fűszerezzük.
A húsos keveréket összekeverjük a főtt rizzsel. Beletesszük
egy jénaiba. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát és a hagymát. Rászórjuk a
reszelt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz
egy kis barnás színe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése