2015. május 27., szerda

Gesztenyekocka



Gesztenyekocka:
Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor, csipet só
A krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25 – 30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
A tetejére:
kb. 4 – 5 dl felvert habtejszín, díszítésnek kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük.  Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral, csipet sóval és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy kb. 31 * 24cm tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és  hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel, a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.
Összeállítás: A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=34136036




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése