2015. május 6., szerda

Kókuszos máktorta vanília krémmel


Kókuszos máktorta vanília krémmel:
Hozzávalók:

Tortához:
15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 6 db tojás, rum aroma, csipetnyi só,
fél citrom reszelt héja, 20 dkg darált mák, 5 dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő
Torta tölteléke:
vanília puding, (de meglehet kenni mással is pl.: lekvárral, nutellával)
Torta tetejére:
vanília puding, kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Habosra keverjük a 15 dkg vajat 20 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a rum aromát, csipetnyi sót, fél citrom reszelt héját.
A 20 dkg darált mákot elkeverjük 5 dkg liszttel, 3 dkg étkezési keményítővel és óvatosan a kikevert vajas krémhez adjuk. Utoljára a 6 tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
26 cm-es kapcsos, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és forró sütőben, 160 fokon 45 percig sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, lekvárral vagy vaníliás krémmel töltjük.
A tetejét szintén megkenem, majd kókuszreszelékkel megszórom és fogyasztásig hűtőben tárolom.
A receptet egy csomag darált mákon találtam. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése