2015. november 24., kedd

Húsos karfiol szalonnával borítva

Húsos karfiol szalonnával borítva:
Hozzávalók:

50 dkg darálthús, 1 db karfiol, 20 dkg szalonna, 2 mokkáskanál só és bors, 1 db tojás,
pici liszt
Elkészítése:
A karfiolt megpucolom, a rózsát beleteszem lobogó sós vízbe pár percig előfőzöm. Egy tepsi alját picit kikenem zsírral és beleteszem a lecsurgatott karfiolt. A darálthúst megfűszerezem és összekeverem a tojással, pici szezámliszttel, hogy összetartsa a masszát, fasírtot készítek belőle. Rátapogatom a kihűlt karfiolra körbe és a tetejére szalonnacsíkokat terítek. Előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon 40 percig sütöm.
Tálalás:
Tálalhatom rizzsel és savanyúsággal, de önmagában is fogyasztható savanyúval.
Elkészítés ideje: 60 perc
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
http://laptopkonyha.hu/receptek/zoldseges-foetelek/husos-karfiol-szalonnaval-boritva.recept







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése