2015. november 24., kedd

Tejfölös sajtos csirkemell

Tejfölös, sajtos csirkemell:
Hozzávalók 5 adagra:

2 db egész csirkemell filé, 200 g tejföl, 200 g reszelt trappista sajt, só, őrölt feketebors,
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika, 5 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk.
Előveszünk egy serpenyőt, beletesszük az olíva olajat, majd kb. 3 – 5 perc alatt mind a két oldalával elősütjük a csirkemellet. (Érdemes fedőt is használni, ne fröcsköljön.)
Tűzálló tálba tesszük őket, egymás mellé, megszórjuk, egy kevés fűszerpaprikával.
Tetejüket megkenjük tejföllel, alaposan megszórjuk a reszelt sajttal.
200 C fokra előmelegített sütőben 20 – 25 perc alatt szép pirosra sütjük. ( A csirkemell sütés közben fog egy kevés levet ereszteni, ezt le is önthetjük majd róla, de a rizsre is lehet belőle önteni.)
Tálalás:
Párolt rizzsel vagy salátával.
http://aprosef.hu/tejfolos_sajtos_csirkemell_recept  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése