2015. november 24., kedd

Mézes - almás kuglóf

Mézes – almás kuglóf:
Hozzávalók 6 adaghoz:
2 db alma, 3 evőkanál méz, 2 db tojás, 150 ml tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor,
1 teáskanál fahéj, 1 kávéskanál szegfűszeg (csapott), szerecsendió ízlés szerint,
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet 
Elkészítése:
Serpenyőben megolvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne a meghámozott, felszeletelt almát, rövid ideig pároljuk, majd félretesszük hűlni.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor).
A puha vajhoz adjuk a tojásokat és a cukrot. Elkeverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, majd a tejet.
A tojásos masszába keverjük a mézes almát.
Beleszitáljuk (!) a sütőporos lisztet, és határozott mozdulattal, néhányszor összekeverjük. (Nem szabad sokáig.)
Kuglóf formába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
http://www.nosalty.hu/recept/mezes-almas-muffin-limia-konyhajabol 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése