Mézes – almás kuglóf:
Hozzávalók 6 adaghoz:
2 db alma, 3 evőkanál méz, 2 db tojás, 150 ml tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor,
1 teáskanál fahéj, 1 kávéskanál szegfűszeg (csapott), szerecsendió ízlés szerint,
Hozzávalók 6 adaghoz:
2 db alma, 3 evőkanál méz, 2 db tojás, 150 ml tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor,
1 teáskanál fahéj, 1 kávéskanál szegfűszeg (csapott), szerecsendió ízlés szerint,
Serpenyőben megolvasztjuk a
mézet, megforgatjuk benne a meghámozott, felszeletelt almát, rövid ideig
pároljuk, majd félretesszük hűlni.
Egy tálban összekeverjük a
száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor).
A puha vajhoz adjuk a
tojásokat és a cukrot. Elkeverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket,
majd a tejet.
A tojásos masszába keverjük
a mézes almát.
Beleszitáljuk (!) a
sütőporos lisztet, és határozott mozdulattal, néhányszor összekeverjük. (Nem
szabad sokáig.)
Kuglóf formába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Sütési hőfok:180°C
Kuglóf formába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Sütési hőfok:
Sütési
mód:
alul-felül sütés
http://www.nosalty.hu/recept/mezes-almas-muffin-limia-konyhajabol
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése