2015. november 24., kedd

Tojásos stefánia szelet

Tojásos stefánia szelet:
Hozzávalók 8 adaghoz:
A töltéshez:
5 db tojás
A húsos részhez:
1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kg sertés darált hús (sovány), 2 db tojás,
2 db zsemle (szikkadt), só, őrölt feketebors, őrölt pirospaprika
Spenóthoz:
1 csomag fagyasztott spenót,
Elkészítése:
A tojásokat egy fazék vízben megfőzzük. Ha forr a víz onnantól 10 perc. Majd héjukat eltávolítjuk.
A felkockázott vöröshagymát pici olajon megfonnyasztjuk.
A zsömlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk.
A darált húst egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk, sót, borsot, pirospaprikát, a jól kinyomkodott és szétmorzsolt kenyeret (zsömlét), hozzáadjuk a pici olajon megfonnyasztott hagymát, fokhagymát majd jól összedolgozzuk. Tepsire teszünk egy kb. 10 cm-es csíkot a darált húsból, kb. a negyedét használjuk fel. Erre tesszük a tojásokat, és a darált húsos masszával jól betakarjuk. Egy villával kissé meghúzzuk a tetejét körben.
Alufóliával letakarva 200 C fokon 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk egy kanál segítségével a kifolyó szafttal, és visszatesszük 30 percet, hogy szépen megpiruljon.
http://aprosef.hu/tojasos_stefania_szelet_recept







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése