Vadas mártás zsemlegombóccal:
Hozzávalók 4 adaghoz:
A mártáshoz:
0.5
kg marhahús, 5 db sárgarépa, 3 db babérlevél, 2 kis kanál mustár, 0.5 teáskanál cukor,
450
g tejföl, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanáp napraforgó olaj
1 evőkanáp napraforgó olaj
A zsemlegombóchoz:
2
dl tej, 1 közepes fej vöröshagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint,
petrezselyem ízlés szerint, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál finomliszt (szükség szerint),
4 db zsemle, 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük, és a hagymát apróra vágjuk.
petrezselyem ízlés szerint, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál finomliszt (szükség szerint),
4 db zsemle, 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük, és a hagymát apróra vágjuk.
A hagymát megdinszteljük, a hús két oldalát
megpirítjuk, és a répát hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy az összes húst
elfedje. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 1/2-1 óra alatt megfő a hús.
A megfőtt húsokat kiszedjük. A mártás alaphoz adjuk a
tejfelt, és botmixerrel pürésítjük. Ha a mártás túl híg, akkor liszttel
sűríthetjük. Ha kész, a húsokat visszatesszük.
A gombócokhoz a hagymát felaprítjuk. A zsemléket felkockázzuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáforgatjuk a zsemlekockákat.
Amikor megpirult kissé, egy kevés tejjel felöntjük.
Jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezzük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen
gyúrható tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, és forrásban
lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése