2015. november 24., kedd

Kapros cukkini főzelék

Kapros cukkini főzelék:
Hozzávalók 4 adagra:

2 db cukkini, 1 csokor friss kapor, 2 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt,
500 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.
Az egészet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot.
Forrón tálaljuk az elkészült cukkini főzeléket.
Tálalás:
Pörkölttel vagy fasírttal.
http://aprosef.hu/kapros_cukkini_fozelek_recept  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése