2013. március 24., vasárnap

Tárkonyos csirkeragu leves



Tárkonyos csirkeragu leves:
Hozzávalók: 4 főre
Előkészület: 20 perc
Főzés: 60 perc
2 egész csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 3 db sárgarépa, 1 db brokkoli, 1 kisebb zeller, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 40 dkg zöldborsó, 1 ek. tárkony (lehet több is, ízlés szerint), 3 dl tejszín, 4 db erőleveskocka, 3 ek. petrezselyem, 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
  2. Egy jó nagy lábosban fel melegítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
  4. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
  5. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
  6. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
  7. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
  8. Amikor újra forr, bele teszünk egy evőkanál citromlét. Lehúzzuk a tűzhelyről és lehet tálalni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése