Tárkonyos csirkeragu leves:
Hozzávalók: 4 főre
Előkészület:
20 perc
Főzés: 60
perc
2 egész csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 3 db sárgarépa, 1 db brokkoli, 1 kisebb zeller, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 40 dkg zöldborsó, 1 ek. tárkony (lehet több is, ízlés szerint), 3 dl tejszín, 4 db erőleveskocka, 3 ek. petrezselyem, 1 evőkanál citromlé
2 egész csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 3 db sárgarépa, 1 db brokkoli, 1 kisebb zeller, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 40 dkg zöldborsó, 1 ek. tárkony (lehet több is, ízlés szerint), 3 dl tejszín, 4 db erőleveskocka, 3 ek. petrezselyem, 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
- A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
- Egy jó nagy lábosban fel melegítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
- A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
- Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük annyi vízzel ami ellepi.
- Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
- Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
- Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
- Amikor újra forr, bele
teszünk egy evőkanál citromlét. Lehúzzuk a tűzhelyről és lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése