2013. március 24., vasárnap

Kapros halfilé zöldség körettel



Kapros halfilé zöldség körettel:
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:

50 dkg pangasius filé (de más hal vagy tetszés szerinti hús is lehet), 1 kis pohár tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva, trappista sajt, ½ dl citromlé, víz, 3 – 4 szál friss kapor, olívaolaj, só, bors, sült hal fűszerkeverék, fokhagymapor, 2 szál répa, 3 szem krumpli, 1 db cukkini
Elkészítés:
A halszeleteket jól átmosom, majd egy tálcára egymás mellé fektetem, és mindkét oldalát megkenem olívaolajjal, megszóróm sóval, borssal, sült hal fűszerkeverékkel, majd hűtőbe teszem 20 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ha letelt a 20 perc, előveszek egy tűzálló üvegedényt, majd kevés olívaolajat öntök az aljára, és beleteszem a felkarikázott vöröshagyma felét, egymás mellé belefektetem a halszeleteket, majd a tetejére fektetem a hagymakarikák másik felét is, és egyenletesen rálocsolom a citromlevet. Ezután óvatosan ráöntöm a vizet, vigyázva, hogy ne mossam le a fűszert a halszeletekről.
A zöldségeket megtisztítom, meg pucolom és karikára vágom. És rápakolom a hagyma karikákra az összes zöldséget. A zöldségeket meg lehet szórni Kotányi fűszersóval.  
 A tejfölt összekeverem az apróra szelt kaporral, kevés fokhagymaporral és felhígítom kevés vízzel, hogy tejszínes állaga legyen, majd egyenletesen a zöldségekre öntöm. Előmelegített sütőben közepes lángon, alufóliával a tetején, kb. 1 óra alatt készre párolom. Villa próbát lehet végezni ha, ha a zöldséget keménynek érezzük tegyük vissza még egy kis időre párolni. Ha kész, leveszem az alufóliát, és megszórom a tetejét reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm.
Megjegyzés:
Nagyon egészséges és kiváló étel magas vérnyomásúaknak vagy diétázóknak, alacsony kalóriatartalma miatt, nem terheli meg a gyomrot és nagyon finom! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése